ISSKULPTUR, KØBENHAVN

Isskulpturen blev skåret under en event som Primetime kommunikation stod for i forbindelse med lanceringen af en ny flyrute til Kiruna i Lapland, ikke langt fra ICEHOTEL og Torne Älv, som isen er vokset af.

Den godt 1,5 ton tunge laplandske isblok, der i dag landede midt på Gammeltorv i København, blev langsomt forvandlet til en smuk isskulptur. Isen kom hele vejen fra floden Torne Älv i det svenske Lapland, hvor den er krystalliseret gennem en lang, naturlig modningsproces i floden. Isen er udskåret af floden et særligt sted, hvor strømmen i floden skaber den krystalklare isblok. Det er den samme is, der bruges til at bygge det verdensberømte ICEHOTEL i det svenske Lapland.

”Helt ren, krystalklar is skåret ud af floden højt oppe mod nord, 150 km fra polarcirklen. Den laplandske is er noget helt særligt, og det fik hundredvis af Københavnere mulighed for at opleve. Isen er ligesom det svenske Lapland rustik og facinerende. Vi håber, at de forbipasserende i dag har fået øjnene op for, at to timer og 20 minutter herfra venter noget af verdens flotteste nordlys, hundeslæde­kørsel, imponerende arktiske landskaber, samekultur og det legendariske ICEHOTEL,” siger Anna Kron Boysen, PR Manger for VisitSweden.

YouTube film: Isblok fra Ishotellet ankommer i København.

Redigeret af Søren Cip Nielsen